Dag 2

Gepubliceerd op 23 november 2021 om 23:07

Goedenavond lieve volgers, wat een dag was dat vandaag zeg! Maar wat hebben wij weer enorm genoten en wat heeft Theo snel gelopen! Bizar, ineens was hij daar, hierover later meer! Laten we maar eens beginnen bij het begin.. vanmorgen ging de wekker om 05:45u af voor mij, onrustige nacht gehad. Kon mijn slaap niet pakken, ondanks dat ben ik maar gelijk onder de douche gesprongen en ben ik dus lekker aan het douche zonder dat het eigenlijk geen geweldige douche is, maar toch probeer een beetje te genieten, gebeurd mij toch wel iets heel geks. Ineens sta ik met een douchekop in mijn hand, waar geen slang meer aan hangt en er dus ook geen water meer uit komt.. Gelukkig was ik net op tijd klaar.

Bron: Sophie Margot - Eindbestemming Dag 2 - lees verder voor het hele verhaal.

Een goed begin van de dag, zullen we maar zeggen. Oh, wat denk je? Theo klaagt nu al over zijn enkel en hij moet nog met de eerste wandeling beginnen. Voordat we naar het ontbijt gaan, heb ik de waterkoker maar even aangezet voor de koffie van Theo klaar te maken in de thermoskan, zodat hij deze mee kan nemen op zijn wandeling. Maar wat gebeurd er, toen we het stopcontact wilde los maken na het koken van het water.. Nou zeg, jij raad het al! Het hele stopcontact dondert uit elkaar haha. Nou meid, gaat lekker hé. Sloop de boel maar weer!

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Op naar het ontbijt, hopen dat deze beter bevalt dan de douche en de kamer. Maar eerst even de spullen in de auto leggen om vervolgens naar het ontbijt te gaan! Het ontbijt was uitgebreid, vers afgebakken broodjes, veel keuze in beleg, vers fruit, jus Orange, koffie/thee en zelfs verse zalm! Het was kort gezegd een groot succes! Een heus lekker festijn zo vroeg op de morgen. Echt genoten met ze tweetjes. En nadat ik mijn klad geschreven had voor deze morgen, kwam Theo niet meer bij van het genot hoe ik schrijf!

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Na het ontbijt, hebben we onze laatste spulletjes gepakt zijn we nog even naar het toilet geweest. Hebben we uitgecheckt en even de mankementen van de kamer doorgegeven. Maar ontzettend genoten en zijn we opzoek gegaan naar het startpunt. Helaas, was dit enorm lastig omdat er van allerlei wegen afgesloten waren, waardoor ik Theo op een iets ander punt heb afgezet. Ik had de auto even geparkeerd en ik ben vervolgens mee gelopen naar het strand. Daar hebben we de eerste start foto gemaakt, zie hieronder. En vervolgens is Theo rond 08:20u richting Wassenaar vertrokken. De planning was eigenlijk 07:30u, maar hij heeft het prima gered!

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Ik had een afspraak staan om te testen, echter toen ik er aan kwam was de desbetreffende testlocatie dicht. Waardoor ik een afspraak in 's-Hertogenbosch heb gemaakt, omgekeerd ben en naar 's-Hertogenbosch ben gereden om te testen voor toegang. Daarna besloot ik ook maar even lang huis te piepen. De oven zou geleverd worden vandaag en dan kon ik Iljari helpen hem erin te zetten. En ook nog even van een paar overheerlijke wafels te genieten bij Toast & Tosti in Zaltbommel. De oven had nog geen geaard contact, dus ik ben even langs de Gamma gereden en heb dat zelf vast gemaakt. En samen hebben we de oven erin gezet. Daarna ben ik rond 12:00u terug vertrokken, nadat ik even getankt heb om naar Wassenaar te gaan. Met als eindbestemming; Hotel Duinoord.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Ik kwam rond 13:30u bij Hotel Duinoord in Wassenaar aan, het was wat druk rondom Den Haag en onderweg een gigantische regenbui gehad. Maar voor de rest, vond ik de rit wel mee vallen en veel fijner rijden, dan bijvoorbeeld via Rotterdam naar Hoek van Holland. Theo zou rond 17:00u arriveren, zoals hij het uitgekiend had. Maar ik was van een heerlijk theetje aan het genieten in de bar van het hotel. En bezig met de volgende boekingen en dagen uitplannen. Want vrijdag halen we ook Iljari op, die blijft tot het einde van de rit. Dus vanaf vrijdag zijn we met ze drietjes en daarvoor moet wel wat gepland worden! Maar gelukkig lukt mij dit aardig. En ik was zo gefocust op mijn computer, ik kijk omhoog.. en wie zie ik daar staan?

Bron: Sophie Margot

Ja hoor! Daar is Theo al, om 15:10u staat Theo voor mij in de bar, wat een tijd! In minder dan 6 uurtjes heeft Theo maar liefst 30 kilometer over het strand gelopen. En wat heeft hij genoten, het straalt eraf! Hij heeft een beetje last van zijn grote tenen, maar voor de rest valt het mee. We hebben even wat gedronken, Theo heeft onderweg een halve liter koffie gedronken en vijf bolletjes met leverkaas, die ik de avond van te voren samen met Theo heb klaar gemaakt. Zijn water heeft hij bijna niet genuttigd. Morgen gaat hij opnieuw en heeft hij besloten dat hij juist koffie maar ook twee blikjes Coca Cola meeneemt, hij merkte dat hij juist suiker te kort kwam op zijn reis. De waterflessen bezwaren zijn reis alleen maar en heeft daarom besloten deze achter te laten in de auto. We hebben gebabbeld over zijn reis, wat hij allemaal meegemaakt heeft onderweg, wie hij om hulp gevraagd heeft en hoe hij in Wassenaar is gekomen, wat heeft hij allemaal gezien onderweg. We zijn even naar de kamer gegaan, na het inchecken en hebben een korte vijf minuten pauze genomen en zijn vervolgens een stuk gaan wandelen naar het strand.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Onderweg naar het Wassenaarseslag strand hebben we heerlijk gebabbeld over zijn reis, wat hij tegen gekomen is en wat de situatie misschien wel bemoeilijkt heeft. Maar ook wat het misschien wel makkelijk maakte. Ondanks het de allereerste keer is dat hij deze tocht maakt, is het ontzettend knap voor een 83 jarige man, om zo'n afstand binnen zes uur af te hebben gelegd. Onderweg naar het strand gaf Theo aan dat hij zin in een ijsje had, alleen was bij het strand al alles dicht. We besloten daarom terug te lopen naar het hotel en de auto te pakken naar het centrum, daar een kleine boodschap te doen en vervolgens ook nog even een heerlijk ijsje mee te pakken. Om daarna rond 18:00u terug in het hotel te zijn, want dan begint ons diner!

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Weer aangekomen in het hotel, hebben we even opgefrist, schoenen uit, sloffen aan. En zijn we naar beneden gegaan. Naar ons diner. Als voorgerecht had Theo tomatensoep en ik brood met diverse smeersels.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Hoofdgerecht hadden we beide Gegrilde Grass Steak, rood gebakken, heerlijk gemaakt. Echt genoten en als toetje een iets wat teleurstellende dame blanche, het was eerlijk gezegd gewoon twee bolletjes vanille ijs, meer bijzonders was het eigenlijk niet. Maar ondanks dat, hadden we een tafel dicht bij een gas open haard en een gezellige kerstsfeer, heerlijk genieten dus!

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Maar ondanks dat, hadden we een tafel dicht bij een gas open haard en een gezellige kerstsfeer, heerlijk genieten dus!

Bron: Sophie Margot

Na het diner zijn we naar onze kamer terug gegaan, ik heb even ontspannen gedoucht, echt even volledig genieten, prachtige kamer en die douche dat waren echt even pluspunten! Theo was even ontspannend zijn tenen aan het bewegen en zijn voeten lekker aan het kraken, dit hoorde ik vanmorgen vroeg ook al. Ik heb soms een gehoor, dat is echt bizar.. maar als het helemaal stil is, dan hoor je dat gekraak wel, bah haha! We begonnen met Bourne Ultimatum op RTL7, helaas vond Theo de film te chaotisch, zoals in de boeken eigenlijk al.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

We hebben dus nog even kort samen film gekeken, ik heb mijn blog afgeschreven over vandaag en nu ga ik ook even mijn welverdiende rust pakken. Morgen weer een nieuwe dag, wekker gaat dit keer om 06:45u, nog even van de luxe douche genieten voor onze rit morgen verder gaat naar Noordwijk aan Zee. Ik ben benieuwd, dit wordt leuk! Morgenochtend laat Theo nog weten, hoe hij zich lichamelijk voelt. Maar, hij gaf aan dat hij al redelijk goed was opgeknapt, na het lekkere eten en de rust aan zijn voeten. Morgenochtend komt wandeling 2 online, als je het leuk vind dan kun je hier lezen waar de route precies naar toe gaat. Tot morgen en slaap lekker allemaal! 

Bron: Sophie Margot

Dus Theo is rond 22:00u in slaap gevallen, ook wel goed. Even goede nachtrust pakken, morgen zo'n 20 kilometer lopen! Dat zou die ook wel rap doen, we vertrekken morgen alleen wel wat later, want ontbijt is pas om 08:00u, dat ontbijt heeft Theo echt nodig, dus hebben we besloten om één uurtje later te starten, omdat hij minder kilometers loopt als vandaag, kan dat ook makkelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Corine van Knijff
5 dagen geleden

Wat een leuke blog en ontzettend knap van Theo.
Leuk om te lezen. Die douche...hahaha