Dag 3

Gepubliceerd op 24 november 2021 om 20:31

Lieve volgers, waar zal ik vandaag eens mee beginnen, allereerst een lekkere nacht want het bed lag zalig, alleen kort. Ik kwam maar niet in slaap, om half 3 vanmorgen lag ik nog wakker. De reden het gesnurk van Theo, ik ken het natuurlijk ook van Iljari. Maar thuis kan ik gewoon als het mij teveel wordt, Iljari zijn neus dicht knijpen en dan houd hij vanzelf zijn mond dicht en houd zijn gesnurk dus ook vanzelf weer op. Maar met Theo kan ik dit natuurlijk niet maken. Dus het kostte even wat moeite om in te slapen, aangezien ik ook op tijd weer wakker zou moeten worden, ik heb meerdere wekkers gezet, zo rond 07:00u.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Nou goedemorgen lieve mensen, half 3 vannacht heb ik het dus zien worden, Theo is alleen naar het ontbijt gegaan.. want je raad het al wel weer, ik ben als een kanarie door mijn wekker heen geslapen en ik werd dan ook pas om 08:13u wakker. Theo naar het ontbijt gestuurd, zodat ik kon gaan douche en mij ook klaar maken voor de dag. Vervolgens verteld Theo dat hij pas om 10:00u gaat vertrekken omdat het een kleine route is en had ik uiteindelijk toch wel kunnen ontbijten.. 

Theo kwam vol voldoening terug in de kamer, hij keek zijn ogen uit tijdens het ontbijt. En guppy, vertelde hij.. de omeletten kwamen gewoon uit lades. haha! Helemaal verbijsterd begon hij tegen het personeel Engels te spreken, waarbij ze vroegen of hij geen Nederlands kon. Oh ja, bedacht Theo zich.. ik ben gewoon in Nederland. Dus nu toch even die knop omzetten en Nederlands gaan praten haha!

Theo verteld me ineens dat hij gisteren per ongeluk zijn voeten helemaal heeft afgekneld, omdat hij zoveel last van zijn enkel had voor de wandeling begon, dacht hij dat het slimmer was zijn schoenen helemaal strak te trekken. Maar hij had het nu zelfs zo strak getrokken dat er geen bloed meer liep naar zijn voeten toe. Daarom had hij zoveel last en liep ik hem er gisteren zelfs uit, ik ging nog sneller als Theo, wat al knap is. Maar nu heeft hij toch besloten, het niet meer zo strak te trekken, zodat het bloed nog netjes door kan blijven lopen.

Bron: Sophie Margot

Zojuist heb ik Theo afgezet bij de kust van Wassenaar, waar hij zijn route naar Noordwijk aan Zee gaat lopen. Het is zo'n korte 12 kilometer. En hij zal er dus een stuk rapper op lopen dan gisteren van Hoek van Holland naar Noordwijk. Toen we op het strand kwamen, vloog er heel laag een leger helikopter over, deze hebben wij nog even mooi op de foto kunnen zetten en natuurlijk Theo die zijn route begon, ligt ook vast! En nu moet ik even naar Noordwijk aan Zee rijden om te testen via spoedtest.nl - via testenvoortoegang.org

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Nou, ik heb mij laten testen, ik kan wel janken. Normaal gaan wij in 's-Hertogenbosch testen, ligt wel nu niet op de route. Gisteren kon het nog, maar Theo zal er nu veel sneller zijn. Dit keer moest ik niet alleen mijn neus maar ook mijn keel. Mijn keel viel dan ook nog wel mee, maar dit keer hij duwde het stokje eerst in mijn keel, met datzelfde stokje ook nog eens in mijn neusgat, lekker fris ja! Nou, hij duwt hem erin, hij gaat ver door.. ik voel vervolgens in mijn keel dat stokje zitten. Anders duw je hem nog even wat verder joh, dan kun je hem via mijn mond er weer uittrekken.. als je dat lekker vind! Maar het is gelukt en nu kunnen we maximaal twee uur op de uitslag wachten, wat betekend dat ik nu in de auto zit, want ik kom nergens binnen. Joe Joe!

Bron: Sophie Margot

Gisteren heeft Theo van Hoek van Holland naar Wassenaarseslag gelopen, waar hij rond Scheveningen drie keer even de weg aan iemand gevraagd heeft. Waarbij een vrouw nog een heel stuk met hem mee gewandeld heeft, Theo vroeg nog of ze niet naar haar koters terug moest, maar de vrouw had het veel te leuk! Dus dat hoefde nog even niet, Theo lachen, wat fijn is dat hoe mensen genieten van zijn reis! Gisteren heeft hij dus in totaal 29 kilometer gelopen, met pauzes gehouden in een korte zes en half uur. Want om 15:00u stond meneer Theo al voor mijn neus.

Vandaag is de rit van Wassenaar naar Noordwijk aan zee, volgens Theo zijn legendes uit 2002 is het ruim 20 kilometer. Maar als ik het op zoek, zie ik dat het maar 12 kilometer is en zie ik ook dat het zonder pauzes te houden twee en half uur lopen is. Dus als je wat brede pauzes mee telt zou hij er wellicht drie en een half uur over kunnen doen. Hij is om 10:00u vertrokken, dus ik vermoed dat hij zo net na de lunch zal arriveren. Dat is rond 13:00 a 14:00u. Maar dit kan natuurlijk altijd vroeger zijn. OF later kan ook!

Zojuist getest dus voor toegang, ik zit in mijn auto op de parkeerplaats mijn blog te schrijven, om de tijd te verdoen. Zojuist is de uitslag binnen, ik ben negatief en kan mijn ophaalcode in de corona check app invoeren om mijn qr code te generen en zodoende dus overal weer naar binnen te komen! Op naar Noordwijk! Dan ga ik daar maar even genieten, wellicht aan de boulevard! Op naar het strand! 

Bron: Sophie Margot

Aangekomen in Noordwijk bij ons hotel. Badhotel Noordwijk van Fletcher Hotels. Even naar binnen gelopen, aangegeven dat wij straks willen inchecken als Theo arriveert en wat de mogelijkheid tot parkeren is, in de straat zag ik namelijk parkeerpalen van €3,00 per uur en parkeertijden van 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dat zou wel een heel duur grapje worden, als je dat moest gaan betalen! Maar gelukkig heeft het hotel, iets verder op een parkeerplaats speciaal voor Fletcher hotel gasten, kost je wel 15€ per nacht, we verblijven gelukkig ook maar één nacht. Maar als je het omrekent.. dan ben je heel voordelig uit via het hotel. Wat een geluk weer!

Inmiddels zit ik in het restaurant van het hotel, heb netjes mijn QR code laten scannen, was helemaal in orde. Ik kijk op de straat en ik zie aardig wat hotelgasten in en uit lopen, het is dus wel een trekpleister, kun je wel zeggen dus! Nou kijk eens aan zeg, hier hebben ze hetzelfde eten als gisteren, dus ik moet straks Theo even aankijken, wat hij graag wilt.. Of hij graag Noordwijk in gaat voor een restaurant of liever in het hotel blijft en hier wat eet. We zien het wel aan denk ik! We hebben in elk geval inclusief ontbijt weer geboekt, dus dan kan Theo weer heerlijk genieten morgen van een goed ontbijt.

Inmiddels ben ik bezig met de planning, want wij gooien de wandeling iets om. Omdat morgen Noordwijk naar IJmuiden gepland staat, maar in IJmuiden zitten alle hotels vol of kost het enorm veel geld om daar te verblijven. Dus we hebben besloten de route net iets om te gooien. Rondom IJmuiden ben je te voet ook in het nadeel, enorm veel vaarverkeer en autoverkeer. Dit weten we nog van afgelopen zomer toen we een dagje/nachtje naar IJmuiden zijn geweest. Dat was niet te doen en om Theo helemaal alleen daar te laten lopen, dat zit me niet lekker. Dat vind ik te gevaarlijk.

Dus wat ik nu gedaan heb, Theo komt als het goed is straks in Noordwijk aan, ik heb achterop zijn instructies de route van de boulevard bij het Koningin Wilhelmina standbeeld naar het hotel omschreven. Mocht het niet lukken, kan hij het altijd aan andere mensen vragen. Maar ik hoop dat het lukt met het vinden. Vanavond overnachten we dus in Noordwijk en morgen gaat zijn reis dus richting IJmuiden. Maar in plaats van daadwerkelijk IJmuiden, stopt hij in Zandvoort. Daar pak ik hem op met de auto en dan rijden we om IJmuiden heen en naar Wijk aan Zee. Dit is een knappe 20 kilometer van Noordwijk aan Zee naar Zandvoort. Ik zorg dan dat ik bij Ohana Beach een strandtent op de boulevard van Zandvoort wacht op Theo. Ik ga daar vanuit Noordwijk aan Zee heenrijden, nadat ik in de ochtend mijzelf heb laten testen natuurlijk (anders kom ik weer niet binnen).

En vrijdag vertrekt hij dan van Wijk aan Zee naar Egmond aan Zee. Als Theo vertrekt met lopen, rijd ik naar Zaltbommel, dan nog even testen in 's-Hertogenbosch en dan rijden we naar Egmond aan Zee om Theo tegemoet te komen en dan zullen we uiteraard hier met ze drieën overnachten. Zaterdag gaat de route van Egmond aan Zee naar Callantsoog. En Zondag van Callantsoog naar Den Helder, dat is het laatste stuk wat hij nog moet lopen. En dan zit zondag einde van de dag, de hele rit erop en vertrekken wij maandag weer naar huis toe.

Nu is het nog even wachten tot Theo in Noordwijk arriveert, dan kan ik weer oneindig luisteren naar zijn verhalen, wat heeft hij onderweg meegemaakt. Was het bijvoorbeeld een fijne weg om te lopen of juist helemaal niet. Dan lopen we ook gelijk naar de auto toe om de spullen eruit te pakken en dan checken we in, even opfrissen en dan kunnen we hier nog wel het centrum opzoeken van Noordwijk aan Zee. Wellicht even uitkijken naar een restaurant om te eten vanavond.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Theo is gearriveerd! Om 13:00u kwam hij de straat in. Theo had zo hard gelopen, dat hij Noordwijk voorbij is gelopen. Ik had een beeld aangegeven, helaas was niet vanaf de kust te zien. Waardoor hij te ver was door gelopen. Hij had iemand gevraagd waar het was, dus hij is terug gelopen, naar een soort hotel waar een reisgids aanwezig was. En die heeft met Theo meegelopen naar het hotel. Hij heeft het vlug gelopen, was een korte 15 kilometer. Theo verteld zojuist dat hij enorme steken op zijn rechter zij kreeg. Ik geef aan dat hij beter even heerlijk een warme douche zou kunnen nemen voor zijn spieren, maar dat weigert hij. Dus dan maar pijn leiden.

Bron: Sophie Margot

We zijn even naar het centrum gewandeld, even op zoek naar een notitieblok voor mij. Dan kan ik aantekeningen voor de wandeltochten van Theo maken, omdat we natuurlijk hier en daar wat in de route hebben gewijzigd omdat zijn legendes uit 2002 zijn, ruim 20 jaar geleden en er wel wat wijzigingen hebben plaats gevonden hebben we de route wat aangenamer gemaakt, zodat je per dag dezelfde aantal kilometers loopt en het nog behaald in een aantal dagen. Dus nu gaat Theo per dag ongeveer 20 kilometer lopen en behaald hij voor maandag alsnog zijn resultaten. In het centrum hebben wij naast een notitieblok ook nog even lekker gezeten in de stad. Leuk tentje, veel ruimte en even genoten van wat fris en een lekker taartje! Wat was dat smikkelen en dat op maar 1 minuut vanaf het hotel!

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Terug van het centrum hebben wij ons even opgefrist en gereserveerd bij een restaurant aan het strand genaamd "Het Strand" in Katwijk aan Zee. Afgelopen zomer, zijn wij een keertje spontaan naar Katwijk aan Zee gereden en hebben wij in hetzelfde restaurant toen warme chocolade melk met wat lekkers op, om vervolgens weer terug naar Zaltbommel/Opijnen te rijden. Dat was zo'n ontzettend spontane rit, waar Theo toen ook al ontzettend van genoten had.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Nu, zijn wij bij datzelfde restaurant een hapje gaan eten. Een decadent restaurant, enorm lekker en heel erg welkom. Een aanrader voor iedereen dus! Terwijl we onderweg zijn naar het restaurant komen wij langs een soort waterkering (brug over binnenwater) waar Theo vanmiddag nog over heen is gelopen, stukje van het strand af. Ondanks mijn wijze omschrijving, die ik uitgetekend had. Ging niet helemaal succes vol. Maar de poging heb ik gemaakt haha.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Als voorgerecht hebben we tomatensoep met brood genuttigd, je raad het al.. Theo de tomatensoep met wat brood erbij en ik het brood met boter MET zeezout! En als hoofdgerecht had Theo de tournedos (rare) en ik de Pork & Ribs (heerlijk draadjes vlees met spareribs). En als toetje had ik de Choco shot en Theo de Dame Blanche op. Theo heeft zich moeten inhouden om het bord niet volledig af te likken, zoals bij ons thuis altijd mag! haha. Theo geeft tijdens het eten aan dat de verhouding tussen het lopen en hoeveel hij eet niet synchroon loopt. Dat valt enorm op en daar moet hij dan wel enorm aan wennen. 

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Zojuist komt er een ouder koppel binnen (65-75 jaar), ze sluiten bij een tafel aan achter ons waar al een koppel zit van rond die leeftijd. Vraagt de heer aan tafel waarom hun eigenlijk zo laat zijn. Zegt de desbetreffende meneer, er stond zo'n wappie voor ons, zonder QR code en die dacht even te gaan eten. *meneer lacht* Dat kon ze mooi even vergeten, niet geprikt is geen QR code en dus geen toegang. Mijn oren stonden te trillen. Dit soort opmerkingen gaan mij echt TE ver. Houd iedereen in hun waarde, ongevaccineerd of gevaccineerd. Het zijn allemaal mensen, toon respect. Theo heeft zich ook echt in moeten houden met een opmerking die hij heel beschaafd had willen vertellen (Opmerking Theo: Ik hoorde net uw opmerking over de desbetreffende persoon die geen QR code had, gezien uw opmerking denk ik dat u liever had gehad dat de desbetreffende persoon een herkenbaar teken had gehad. Denkt u misschien aan de ster? Want dat hielp de Nederlandse regering in het verleden ruim 100.000 mensen te vermoorden. Ik wens u een prettige voortzetting meneer) gelukkig heeft hij het niet gezegd waardoor ik mijzelf ook fijn voelde! Goede afsluiter van de avond dus!

Bron: Sophie Margot

Vanuit het restaurant zijn we weer terug naar Noordwijk gereden, terwijl we onderweg zijn hebben we nog even over de gezellige avond bij gebabbeld. Helemaal vol van het eten, maken we de korte trip terug naar het hotel. In het hotel aangekomen, besluiten we nog even van de opening van de horeca te genieten tot 20:00u, want alles gaat sluiten. Dat zijn de maatregelen op het moment. Dat de persconferentie van vrijdag 3 december vervroegd is, houden we in het achterhoofd, maar daar laten we het niet mee verpesten hebben we al gezegd! Ik ben mijn blog aan het schrijven en Theo doet alvast wat oefenen met zijn voeten zodat hij er morgen weer volop tegen aan kan! Hij ontspant compleet en natuurlijk kon ik het niet laten dit vast te leggen op foto! 

Bron: Sophie Margot

Gelijk maar begonnen met de voorbereidingen voor morgen en overmorgen, in de hoop dat ik nu direct in slaap val en dus mij niet verslaap. Morgen gaan wij om 08:00u ontbijten en vertrekken wij om 09:00u uit het hotel. De rit voor morgen is Zandvoort, dus wij denken dat Theo daar 4 uur op loopt, het is zo'n 17 km van Noordwijk naar Zandvoort, rekening houden met slecht weer en de pauzes die hij opneemt, zou hij zo rond 14:00u kunnen arriveren. Vanuit hier gaan wij dan met de auto door naar Wijk aan Zee. Om hier te overnachten en vrijdag maakt hij vanuit hier de tocht naar Egmond aan Zee. Maar dat is het verhaal van morgen, dus daar zal ik niet al te veel over kwijt geven.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Voor nu gaan wij lekker ontspannen, ons opmaken voor de reis van Theo van morgen. Ik moet nog even broodjes klaar maken en smeren voor Theo voor de komende dagen. Zodat hij er onderweg weer volledig tegen aan kan! En vol voldoening weer op een nieuwe trip gaat. Met een volle thermoskan met koffie, water, cola en natuurlijk bolletjes met beleg. Voldoende energie om die 17 kilometer naar Zandvoort te lopen. Hopelijk zit het weer net als vandaag mee, maar dat kun je hier in Nederland nooit zeggen helaas. Maar laten we het in Theo zijn geval van harte hopen.

Bron: Sophie Margot

Bron: Sophie Margot

Nou, wat een geslaagde dag was dat opnieuw. Morgen testen in Zandvoort, dit keer bij TestCovid, hetzelfde soort bedrijf in 's-Hertogenbosch, de hoop dat ik niet weer zo'n stokje door mijn hoofd geramd krijg. Want voor je het weet wordt je nog een keer agressief, bij deze alvast sorry als ik uithaal! Nee, joh gekkie. Dat is een grapje! Of toch niet? Voor nu slaap lekker iedereen, morgen het ontbijt om 08:00 en een nieuwe wandeling voor de boeg! Zet hem op Theo, dit ga jij halen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.