Home » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Inmiddels is het zondag 10 mei 2020 (Moederdag), ik heb al een hele tijd geen dagboek verhalen meer geschreven. Omdat het voor mij voornamelijk slechte dagen en momenten uit mijn leven zijn geweest die ik van mij af moest schrijven of juist kwijt moest. En ik voel me al erg lang heel goed en lekker in mijn vel zitten. Waardoor ik mijn dagboek een tijd naast mij neer had gelegd. Ik heb mijn verleden kunnen verwerken met hulp van professionals en ben blij dat ik nu aan de betere hand ben en mijn toekomst echt kan gaan opbouwen. 

Vandaag was een enorm leuke dag. Inmiddels hebben jullie op mijn homepagina wel kunnen lezen dat ik dolgelukkig ben met mijn lieve verloofde. Echt over the moon ben ik verliefd en dat voelt gewoon heel fijn. Het voelt eindelijk goed alsof het leven ons mee zit voor de verandering. We zijn vanmiddag eerst naar mijn vader gegaan. Even de Moederdag cadeau's voor mijn bonusmoeder gegeven. De vrouw van papa, hij is hier in 2017 mee getrouwd voelt voor mij echt als een bonusmoeder en ik vind dat ze echt voor ons klaar staat als wij haar nodig hebben. En ook al is mijn eigen moeder in 2017 helaas overleden aan kanker.. Hebben we er wel een hele toffe, lieve en zorgzame bonusmoeder bij gekregen. En ook voor haar is het vandaag Moederdag, dus ook moeten we haar in het zonnetje zetten! En dat hebben wij natuurlijk gewoon eventjes gedaan, ze was echt aangenaam verrast en het had natuurlijk niet gehoeven. Maar ik vind dat het gewoon hoort. En ik was aangenaam verrast dat ze er ook heel blij mee was!

Daarna hadden we afgesproken bij de ouders van mijn verloofde en met ouders bedoel ik zijn schat van een moeder en bonusvader. Want ook in dit gezin zijn de ouders op jonge leeftijd van de kids uit elkaar gegaan. En hebben ze een onwijs toffe, gezellige en zorgzame bonusvader er bij gekregen. Echt om van geluk te spreken, want bij veel gezinnen kan dit ook helemaal verkeerd gaan. Zoals bij mijn moeder en stiefvader, mijn stiefvader (de naam zegt het eigenlijk al wel hé) had ik nooit zoveel geluk. Ik vind het mooi om te zien dat het ook bij veel gezinnen echt anders kan lopen en het juist heel mooi is om te zien dat het ook enorm veel geluk met zich mee kan brengen. Het was vooral voor mijn verloofde een enorm spannende dag! Want vandaag was de dag dat hij zijn moeder ging vertellen dat wij gaan trouwen volgend jaar en hij had zijn moeder en broer iets belangrijks te vragen. Mijn verloofde was met name bang voor wat er dan niet ging gebeuren, zou mama boos worden er totaal niet achter staan of zou ze erover na moeten denken of zou ze een gat in de lucht springen. Het is met name spannend omdat je juist uitgaat van het slechte en misschien wel compleet meevalt..

Het was heel emotioneel, dat is wat ik zo ontzettend fijn vind aan hem. Hij toont zijn echte emoties, niks bij hem is nep. Zijn echte gevoelens blijft hij tonen, is hij verdrietig dan is hij hier ook gewoon eerlijk over. En als hij gelukkig of blij is dan zie je dit gelijk want wat heeft hij toch een prachtige lach. Als je hem tegen zou komen dan zou jij hopen dat hij nog vrijgezel was en je het net zo fijn en gelukkig getroffen zou hebben als mij. Maar gelukkig voor mij heb ik hem eerder gevonden. Wij zijn voor elkaar gemaakt. Het is enorm snel gegaan tussen ons. We waren in nog geen week onafscheidelijk van elkaar. En veel mensen schrokken hiervan maar we zijn inmiddels 11 maanden verder en nog steeds ontzettend gelukkig met elkaar. En dat is het belangrijkste, hoe wij ons zelf voelen. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om. In elk geval, het was geen nee.. Maar zijn moeder moest het wel even allemaal laten bezinken en als we volgend jaar nog steeds zo gelukkig zijn dan is ze uiteraard de getuigen en zijn broer zei direct JA. Was ook wel te verwachten, zo close, een echte broederschap. Maar wij begrijpen zijn Moeder's reactie ook ontzettend goed. Het gaat natuurlijk ook snel. We zijn sinds augustus 2019 verloofd en sinds juni 2019 samen. Volgend jaar is de bruiloft pas! Dus dat duurt ook nog zeker een klein jaartje :-)

We hebben daarna gezellig bij gepraat met ze alle en heerlijk gebarbecued, speciaal voor ons helemaal uitgepakt! Echt ontzettend lief van ze. We hadden ze ook echt extreem hard gemist! Was echt alweer veelte lang geleden. En we hebben zoveel aan ons hoofd de laatste dagen dat we dit ook echt eventjes nodig hadden. Super fijn om weer echt eventjes gezelligheid te hebben met ze alle. Lekker weer, lekker in de tuin gezeten met ze alle. Uiteindelijk thuis ben ik natuurlijk gelijk in alle papieren gedoken, gelijk even alle save the date kaarten in orde maken. Want nu kan ik het eindelijk van de daken afschreeuwen: WIJ GAAN TROUWEN! Wat voelt dat fijn, geen geheimen meer. Gewoon alles open en eerlijk. We hebben al heel veel weten in te plannen. Locatie ligt al helemaal vast. En we doen het echt zo goedkoop mogelijk wat ook echt ontzettend fijn is! En veel helpende handjes van vriendinnen die ik binnenkort bij een etentje ga vragen om bruidsmeiden te zijn. Ik heb mijn vader al gevraagd om mij weg te geven en mijn broer en zusje zijn mijn getuigen en mijn zus is onze ceremoniemeester. En ik moet nog familie leden vragen als bloemen meisjes. We kunnen het ons al helemaal inbeelden en we hebben er onwijs zin in.

Geplaatst op: 10-05-2020


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.