Home » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Het is nog steeds nacht, de nacht van zaterdag op zondag 10 mei 2020 (Moederdag). En ik ben enorm actief, heb echt energie voor 10 mensen. En dat schrijf ik er lekker uit zoals gewoonlijk. Hier ben ik eigenlijk ook gewoon tegoed in. Maar ik voel me zo lekker in mijn vel zitten. Dit moet uiteraard met jullie (mijn volgers) gedeeld worden! Van de week zat ik toevallig weer eens op LinkedIn en kwam ik bij toeval in mijn inbox terecht waar ik benaderd was door een recruiter van de Koninklijke Luchtmacht.

Dat maak je natuurlijk niet iedere dag mee, dat iemand benaderd wordt voor een baan bij de Koninklijke Luchtmacht. Dat noem ik nou dus een unieke kans, een kans die ik niet zomaar aan mij voorbij laat gaan. Ik droomde als kind altijd dat ik later bij de Marine zou werken, alleen ben ik zee ziek.. Dus ik zie mijzelf nou echt niet bij de Marine werken haha. Wel gaf ik altijd aan dat ik wel bij het leger zou willen maar dan graag bij de Luchtmacht. Maar ik koos altijd easy banen. Zoals call centers of de live chat van KPN. Maar toen werd ik zonder (tot nu toe) gestelde diagnose ziek. En er komt maar niks uit en ik beland uiteindelijk in een sleur waar je moeilijk uit komt. Ik doe dagenlang niks, je ligt maar op bed hebt op een gegeven moment nergens motivatie meer voor. En dat moet gewoon anders, dat moet veranderen, ik moet veranderen!

Er is zoveel beter in het leven dan dagenlang levenloos op bed liggen zonder doel. Je wordt er enkel maar luier door en dat is iets wat ik gewoon niet meer wil. Er moet discipline komen in mijn leven, verandering, weer motivatie krijgen voor een doel wat ik moet gaan behalen. Ik wordt dit jaar nota bene gewoon alweer 26 jaartjes oud. Ik ben op weg naar de ouderdom kreeg ik vandaag te horen als grapje. Maar het klopt wel natuurlijk, ik ga richting de 30.. En ik vindt dat ik tot op heden echt helemaal niks heb behaald. Ik heb geen enkel doel behaald in mijn leven waar ik trots op kan zijn en van kon zeggen: Ja dat wilde ik nou echt bereiken. Tuurlijk ik heb al wel in het buitenland gewoond, wat de meeste mensen van mijn leeftijd niet kunnen zeggen. Ik heb er ook gewerkt en ontzettend veel lol gehad en mensen mogen ontmoeten. Maar er moet toch wel een mooier doel in het leven zijn. Het moet toch wel beter, mooier en geweldiger kunnen? En je moet je dromen achterna gaan. En al helemaal als het je aangeboden wordt.

Ik kreeg het volgende bericht in mijn LinkedIn inbox op 22 april 2020:

Hi Sophie-Margot,

Je zult er waarschijnlijk nooit aan gedacht hebben, maar met jouw opleiding hebben we voor jou mooie uitdagingen binnen de Koninklijke Luchtmacht. Een belangrijke en veelzijdige rol als Onderofficier Vlieguitrustingstechniek waarbij jij er voor zorgt dat alle veiligheids- en levensreddende middelen waarmee de Koninklijke Luchtmacht opereert tip top in orde zijn.

Of je nu vliegt in een F-35 of een Apache, life support is van levensbelang! Jouw rol is cruciaal binnen de Koninklijke Luchtmacht. Spreekt dit jou aan? Dan zie ik je reactie graag tegemoet. In de bijlage vind je de functieomschrijving. Hierin staat onder andere het salaris, extra toeslagen, vrije dagen en alle andere voordelen die werken bij defensie met zich mee brengt. Ik heb je profiel uiteraard bekeken, maar kon niet alle benodigde informatie terugvinden, daarom heb ik ook toegevoegd waar ik naar op zoek ben.

Ik kijk uit naar je reactie!

Met vriendelijke groet, Luke HR Adviseur bij de Koninklijke Luchtmacht 

Ik kwam er helaas alleen wat later achter dat ik dit had binnen gekregen omdat mijn meldingen uit stonden.. Maar, zodra ik het zag heb ik direct geantwoord. Het enigste wat ik mij kon bedenken was.. wacht eens, dit is altijd mijn droom geweest ik zal dom zijn om dit voorbij te laten gaan!

Mijn reactie was daarom het volgende op 01 mei 2020:

Hi Luke,

Wat grappig eigenlijk dat u mij hierover bericht. Een van mijn grootste dromen is om ooit bij de Luchtmacht te gaan eigenlijk. Ik had deze droom als kind altijd al en ben hem nooit vergeten!

Alleen vraag ik mij af of Onderofficier Vlieguitrustingstechniek echt bij mij past qua opleiding etc. Het klinkt wel ontzettend gaaf en zou er graag meer over horen! Het filmpje van YouTube ken ik toevallig al omdat ik een aantal jaar geleden al uitgezocht heb over werken bij defensie.

Maar het spreekt mij wel degelijk aan. Ik heb de functieomschrijving bekeken en dit spreekt mij eigenlijk wel enorm aan! En ik heb inderdaad een mbo niveau 2 diploma behaald. En studeer of werk op dit moment eigenlijk niet.

Met vriendelijke groet, Sophie-Margot

Vanuit daar kreeg ik van Luke nog een berichtje van de week op woensdag 06 mei 2020:

Hi Sophie,

Bedankt voor het accepteren van mijn bericht. Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in bovengenoemde functie. Ik vind dat jouw profiel perfect aansluit op deze functie, ik zou dit graag telefonisch willen toelichten.

Het lijkt mij een goed idee om deze week of volgende week even een bel afspraak in te plannen, zodat we samen de details kunnen doornemen. Ik hoor heel graag wanneer jou het beste uitkomt.

Ik kijk uit naar je reactie.

Fijne dag nog & blijf gezond!

Uiteraard heb ik hier gelijk op gereageerd en a.s. dinsdag om 11:00u hebben we een telefonische afspraak om de functie nog even telefonisch toegelicht te krijgen. En natuurlijk even alle details door te nemen en even goed na te gaan hoe ik dan kan solliciteren en wat zich er allemaal voor afspeelt. Want als je defensie een beetje kent? Dan weet je dat er heel wat medische, psychologische en veiligheidstesten vooraf gaan. Vooral omdat je ook echt wel even gescreend moet worden of je het wel echt in je hebt om bij de Koninklijke luchtmacht te komen werken. Ik heb het vanmiddag ook met mijn vader en bonusmoeder besproken en ik denk dat dit wel echt een hele goede set voor mij zal zijn. Iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen omdat ik zelf gewoon ontzettend technisch ben natuurlijk en ik zeg maar zo: Wie niet waagt, wie niet wint. Je kunt er altijd nog uit vallen of een test niet halen. Maar als je iets nooit probeert ga je er ook zeker nooit achter komen. Dus a.s. dinsdag maar eventjes afwachten en dan gaan we het verder zien toch?

En woensdag gaan wij bij mijn vader en bonusmoeder eten, heerlijk zalm met asperges! Ontzettend veel zin in en dan heb ik ook hopelijk misschien ook al wel meer nieuws van defensie over hoe het dan verder gaat en hoe ik zou moeten gaan solliciteren etc. Dat krijg ik dan allemaal te horen, dus dat is wel ontzettend spannend al zeg ik het zelf! Ben heel erg benieuwd en papa en mijn bonus mama vroegen ook of ik ze alsjeblieft op de hoogte wilde houden. Dus dat komt wel goed! Voor nu, hele fijne avond en voor de nacht uiltjes zoals mij, fijne nacht!  

Geplaatst op: 11-05-2020


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.