Home » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Lieve volgers, hoe is het op deze zonnige zondag met jullie? Met ons gaat het verrassend goed! We zijn onze rust langzaam weer terug aan het vinden maar vooral onze privacy hebben we terug gevonden. Wel steeds nog wat gevoelens van schuld of onmacht die naar boven komen. Maar voor alsnog gaat alles weer de goede kant op!

Gisteren had ik een bijzonder mooi dagje gepland met mijn Chief Bruidsmeisjes, we gingen op zoek naar een bruidsjurk voor mijn bruiloft volgend jaar. We hadden eerst een afspraak bij Bruidsboetiek Diana in Uden. Veel jurken aangepast, en ook nog foto's (stiekem) gemaakt. Maar toch werd ik nog niet emotioneel en had ik nog niet het wow effect van wat het had moeten zijn. Na alles aangepast te hebben, bleek er wel eentje uit te staan waarvan ik dacht, ja dat zou wel eens kunnen. Maar toch wist ik nog niet helemaal. Ik had mezelf namelijk voorgenomen, als het hem is dan merk ik dat wel. Ik wordt dan wel emotioneel, of krijg ik tranen van geluk etc. Uiteindelijk was het hem toch niet helemaal en besloten we het hier af te sluiten, wat eten te pakken en dan vervolgens even naar Eindhoven te gaan voor de Primark en Opticien. Alleen we dachten, wellicht zit er in Eindhoven ook nog wel een outlet store of iets. Wij gebeld en het was geen probleem we konden gewoon langs komen.

Aangekomen in Eindhoven met de meiden, werden we heel hartelijk en welkom ontvangen. Een stuk fijner als in Uden. Dat merkte ik gelijk op. En een super fijne en aardige mevrouw die hielp ons. En we mochten foto's maken en we mochten ook zelf uitzoeken en klaar hangen en dan bracht zij het naar ons pashokje. We waren flink aan het zoeken mijn vriendinnen die heb ik nog niet heel lang, maar ze kennen mij wel echt ontzettend goed, want de jurken die gekozen werden, waren echt prachtig! In het pashokje werd ik geholpen door een van mijn bruidsmeisjes Lente, het ging eigenlijk allemaal wel heel smooth. In een rap tempo ging ik in jurken en klom ik er weer uit haha. En wat een prinsessen jurken, stuk voor stuk. Tot DE jurk kwam. Ik was eigenlijk direct verliefd toen ik hem aanhad, de stof zat super fijn. En ik voelde me ook fijn in de jurk, direct mezelf. De kleur staat me ontzettend goed, de jurk maakt me ook langer, het kleedde precies goed af! Even foto's gemaakt, nog een andere aan geprobeerd, maar dat was het toch niet. En toen besloten we opnieuw DIE ene jurk aan te trekken, sluier erbij, kroontje erbij. En toen kwam het, ik keek rechts van mij. En Lotte begon eerst te huilen, vervolgens kwam Lente los. En ik had een brok in me keel, even slikken en toen was ik ook de Sjaak. Daar stonden we dan, 3 huilende meiden van geluk. Ja dit was het WOW effect waar ik op zoek naar was, dit is het. Dit is de jurk.

Uiteindelijk papa gebeld, dat ik hem al gevonden heb. Papa vertelde me dat ze als trouwcadeau de helft van de jurk willen betalen. Ik was sprakeloos, kon niet eens meer uit mijn woorden komen. We besloten terug te gaan, vragen of ze hem achter konden leggen zodat ik hem dan later kan ophalen. Maar toen kwam het, dit was de enigste maat, en bij mijn taille zat ie eigenlijk iets te strak. En ze wisten niet of er nog wel een grotere maat bestond. Onderzoek gedaan, dit was de grootste maat. Hoger ging het niet, maar ik had enkel in mijn hoofd, oké maar dit is MIJN jurk. Er is en komt geen andere meer, dit is hem, ik moet deze hebben. Klaar.. Oke, verschillende dingen voorbij gekomen, mijn maten op gemeten. Ik vertelde dat ik natuurlijk bezig ben met mijn droombaan. Bezig ga met sporten en afvallen, ik wil sowieso 15 kilo kwijt raken, dit is voor mezelf ook wel echt belangrijk en mijn eigen gezondheid. En met 15 kilo eraf, zou de jurk maat prima kunnen. Alleen waar zou ik dan afvallen, op welke plekken. Ja geen idee? De vraag was vooral, mocht het allemaal niet lukken met afvallen, de baan etc, is er een mogelijkheid dat de jurk uitgelegd kan worden en dus wat groter gemaakt kan worden. Ik wordt daarom maandag gebeld, door de Coupeuse van de bruidszaak Ann & John, om een afspraak te maken om daar opnieuw mijn maten op te laten nemen en dan gaat de coupeuse kijken mocht het nu niet lukken, is de jurk überhaupt uit te leggen. Is de jurk groter te maken. Ik heb een aanbetaling op de jurk moeten doen, de helft. En omdat we in een onzekere tijd verkeren hebben ze bij hoge uitzondering aangegeven, zegt de coupeuse nu dat dit niet mogelijk is.. Dan krijg ik mijn volledige aanbetaling terug. Zegt de coupeuse dat het mogelijk is, dan blijft mijn aanbetaling staan, het overige bedrag kan ik dan voldoen als ik klaar ben met sparen. Dat was echt super lief, dan houden ze hem gewoon voor mij in de opslag. En als ik dan het heb, kan ik hem betalen en mee naar huis of naar mijn eigen coupeuse meenemen. Zodat de jurk nog op lengte ingenomen kan worden etc. Echt ontzettend fijn dat ze er wel voor zorgen dat ik hopelijk ook mijn DROOM jurk kan dragen als het zover is.

Lieve meiden, nogmaals echt ontzettend bedankt voor de super fijne gezellige dag, we hebben gelachen, gehuild en ontzettend veel liefde en lol gehad. Kan niet wachten tot de dag zelf. Maar eerst maandag maar eens afwachten. En omdat ik aardig wat jurken aangehad heb, wat het eigenlijk echt niet was. Heb ik een kleine foto impressie gemaakt van alle jurken die het niet zijn geworden. Fijne dag nog allemaal!

*wegens de privacy worden er andere namen gebruikt.

Geplaatst op: 17-05-2020


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.