Home » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Lieve Volgers, het heeft eventjes geduurd maar daar ben ik weer. Ik had even een tijdje nodig om de grip op mijn leven weer terug te krijgen en weer op goede rails te zetten. Er is weer veel gebeurd en soms lijkt het of God toch nog weer even een teleurstelling in petto heeft voor mij..

Ik ben van de week een 'vriendin' verloren op bizarre wijze. Nadat ik al dagen compleet genegeerd was, is een vriendin er namens mij achter gekomen wat er nu echt speelde. Want tegen mijn vriendin kon ze het wel zeggen, maar ze was te laf om mij zelf te berichten en de waarheid naar voren te brengen. Ik vind haar oprecht zielig.. Ze doet zich altijd stoer voor en altijd trots vertellen dat als haar iets dwars zit, dat ze dit altijd eerlijk tegen je zal zeggen. Maar ho maar, daar was ik niet genoeg voor. Ik was enkel goed genoeg als ze iets voor zichzelf nodig had, als ze de haren van haar vriendin moest verven in de stad of naar het toilet moest. Voor iets anders was ik niet goed genoeg. Ik wil er niet veel woorden meer over vuil maken. Het is jammer dat het zo is gelopen, maar het is niet anders.

Gelukkig heb ik ook wel weer leuk nieuws om te brengen, ondanks ik dan een vriendin minder heb. Hebben wij er de afgelopen week weer een vriend bij gekregen. Super aardige jongen Sander heet hij, bleek al bevriend te zijn met mijn schoonbroer. Had via Tinder een vriendin van me ontmoet. Dat is het toch niet echt geworden. Maar gelukkig houd je er alsnog leuke vrienden aan over. Volgende week zaterdag gaan we bij hem een drankje doen, hebben er zin in!

En natuurlijk niet te vergeten, mijn vriendschap met Richard is weer terug aan het komen. Vanwege vervelende omstandigheden in mijn vorige relatie mocht ik geen contact meer met mannen hebben naast hem. En dus ook niet met mijn allerbeste vriend Richard. We gingen altijd op tripjes, dagje weg, weekendjes weg etc. En mijn ex vriend, zag dat helaas nogal als een bedreiging. En daardoor moest ik mijn vriendschap verbreken. Dat is destijds heel lullig gegaan, op een gemene wijze. Waar ik ontzettend veel spijt van hem. Maar inmiddels heb ik contact gezocht met hem, zeker nu mijn relatie met Ilja heel goed gaat. Volgend jaar gaan we trouwen, ik had altijd tegen Richard gezegd dat hij mij dan wel zou zien op mijn trouwdag en ik op die van hem. Maar we hadden natuurlijk geen contact meer. Ik heb mijn excuses gemaakt over mijn gedrag en hoe alles gelopen is. En nu langzaam pakken we de draad weer op. Ik heb Ilja al veel over hem verteld. En Ilja wilt hem graag leren kennen en ontmoeten zodat we een gemeenschappelijke vriend hebben. We hebben een dagje weg gepland met ze drietjes, we gaan zaterdag 27 juni naar Phantasialand in Duitsland. En vrijdag 26 juni blijft Richard hier eten en slapen zodat we met ze drietjes op zaterdag vroeg en op tijd kunnen vertrekken! Zin innnn!

Ook is mijn vriendschap met Stefanie langzaam terug aan het gaan naar het oude, we hebben veel meegemaakt. Ook met psychopaat Sebas. En ondanks alles wat we met elkaar hebben meegemaakt, vinden we altijd weer een weg terug naar elkaar. Dat vindt ik juist het mooie aan ware vriendschap, ergens vindt je altijd een weg die uit komt bij jezelf of bij de ander. We hebben afgesproken, het verleden aan het verleden over te laten. En ons te focussen op het heden en de toekomst. We zijn eigenlijk net zusjes, alleen niet van bloed, maar vanuit vriendschap. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen, ik hoop alleen maar veel goeds.

Al met al, ondanks ik een iemand vaarwel heb gezegd, krijg ik er in een rap tempo zoveel nieuwe, leuke, gezellige en mooie mensen weer voor in de plaats bij. Na mate we ouder worden, wordt het leven alleen maar makkelijker, vriendschappen sluit je makkelijker af, je kijkt naar de wereld op een andere nuchtere manier. En je maakt een mens. Je leert er mee leven dat de wereld, de mensen, de kinderen, de dingen en dieren gewoon nu eenmaal zo zijn en dat jij er zelf niets aan veranderd. Tenzij je bij jezelf diep naar binnen kijkt en ziet wat voor flaws je allemaal hebt en waar jij zelf nog goed aan kunt werken. Zodat jij later kunt zeggen dat je 100% van jezelf houd en je daardoor ook 100% van anderen kunt houden.

Geplaatst op: 07-06-2020


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.