Home » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Vanmorgen voor het eerst naar een sportschool geweest. Ik had me gisteren in geschreven, en vanmorgen maar gelijk gegaan. Ook maar gelijk even mijn vriend ingeschreven, zodat we samen kunnen sporten in de avond en het weekend! Onbeperkt fitnessen + groepslessen voor 40 euro in de maand. Het is veel geld, maar als je zeker 4 x in de week gaat sporten, haal je het geld er prima uit. Gisterenavond kreeg ik van een vriend een app, dat hij vanmorgen zou gaan sporten of we om 10:00 uur bij de sportschool konden afspreken, dat was uiteraard geen probleem voor mij. Dus lekker gedoucht en opgestaan, lekker een ontbijtje op (Magere Yoghurt met appel en een glas melk). Om vanuit daar op de fiets te stappen naar fitnessclub Zaltbommel. Dit zit aan de Hogeweg naast het van der valk Hotel in Zaltbommel.

Eenmaal daar aangekomen, was mijn fitnessbuddy en coach er al. Bij binnenkomst moest ik mijn account nog even laten koppelen aan een pasje, maar dit was zo gefikst. En nu als je wilt sporten, hoef je alleen je pasje voor de scanner te houden en wordt je er zo door gelaten. Van de week moet Ilja dat nog eventjes doen en dan kunnen we voortaan samen sporten.

Ik ben begonnen op de loopband, even een warming-up. snelheid: 6,6 km, een kleine 5 minuten gerend om vervolgens, 3 minuten een cool down programma te doen en naar het volgende onderdeel over te stappen. Vanuit hier gingen we naar gewicht heffen, je moet eronder gaan staan, de staaf op je schouders leggen en omhoog komen. Eerst even geprobeerd enkel met de staaf, vervolgens 2 gewichten erop gegooid zodat je aan een gewicht van 20 kilo zat. Vervolgens moest je door je knieën, dus eigenlijk een soort hurk zit naar beneden, en langzaam weer omhoog komen. Als ik dit zelf mocht kiezen, dan was ik voor minder gewicht gegaan, maar die vriend van mij dacht het maar gelijk eventjes omhoog te gooien, lekker zwaar gelijk en intens.

Na dit te hebben volbracht, zijn we over gegaan op een oefening voor je benen, door 40 kilo aan gewichten op het apparaat te zetten, op de stoel te gaan liggen, en vervolgens je voeten erop te zetten, en te duwen. Dus in te trekken (zorgen dat je kracht blijft houden en niet het hele ding op je kop klettert) en naar voren te duwen, dit 12 x 3 keer. Overigens alle oefeningen moet je 12 x 3 keer doen.

Vanuit hier dacht hij dat ik me wel ff kon optrekken, nou nee absoluut niet. Dus ik heb eraan gehangen, maar meer als dat werd het ook niet. Dus vanuit daar zijn we vervolgens naar een bankje gegaan en hebben we met dumbbells gewerkt. Ik kreeg hiervan uit ook nog tips van de fitness instructeurs die daar liepen. Dat ik het verkeerd deed, waardoor ik het enkel in mijn armen zou gaan voelen. Als ik het ook in mijn borst wil voelen, dan moet ik het anders vast pakken. Die tip heeft aardig goed geholpen, het ging daarna een stuk beter, wel nog weinig evenwicht. Maar dat leer je vanzelf wel zei hij. met verschillende gewichten 12, 7 en 6 kilo.

Vanuit hier heb ik nog twee arm en borst oefeningen gedaan met een gewicht van 18 kilo en 27 kilo. Weer 12 x 3 keer. Maar het was een ware hel, maar ik ben geslaagd. Alles afgerond en na 2 uur sporten, gingen we dan weer allebei naar huis. Bij thuiskomst heb ik de wasmachine aangegooid en wassen gedraaid, om vervolgens nog even in bad te gaan. Een lunch te maken (luchtige crackers met ham en filet american). En nu heb ik een shoot met 3 jongens van 2,4 en 6 jaar. En hierna ga ik nog even naar huis voor ik naar de action en mijn schoonouders ga.

Net thuis van het eten bij mijn schoonouders, friet van cafetaria de vergt op, niet echt zoals het hoort na een dag sporten. Maar ik heb mijn voeding goed bij gehouden, en morgen weer gezond eten. En dan komt het wel weer goed. Nu eerst 48 uur rust om mijn benen goed de tijd te geven om te rusten en te ontwikkelen voor ik weer de sportschool induik. Ilja heeft nu ook een abonnement, en we gaan samen a.s. vrijdag en misschien zondag ook nog sporten. Zin in!

Daarnaast zitten we nog steeds zonder WIFI, want onze onderbuurvrouw, die heeft nieuw internet aangevraagd, en bij het aansluiten maar gewoon even mijn lijn gejat. En zich dan van de domme houden, dat ze dit niet kon voorkomen.. tuurlijk, meid.. Jij wist dat dit kon gebeuren, zonder enige waarschuwing gooi je ons volledige netwerk eruit. Lekker aardig joh.. Pfff, nu dagen zonder internet door brengen, hopelijk gaat dat nog lukken! Prettig pittig met thuis werken wel, maar is niet anders. Voor nu wens ik iedereen nog een fijne avond en ga ik lekker ontspannen!

Geplaatst op: 08-07-2020


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.