Home » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Zo, dat is even geleden is het niet. Ik ben de laatste tijd weer wat meer afwezig. Ik zit/zat niet zo lekker in mijn vel, soms heb je dan gewoon even net wat meer afstand nodig. Flink bezig geweest om te trainen voor mijn keuringen bij defensie, al met al het was wat hectisch.

Soms gaat het leven niet altijd zo als jij dat wilt, soms gaat het leven zoals een ander dat voor ogen heeft. Soms in jou voordeel, maar vaak ook niet. Je moet het leven met beide handen aangrijpen en er zelf het beste van maken. Je leert met teleurstellingen om te gaan, je leert het leven te begrijpen, beide schouders eronder te zetten en door te gaan. Soms makkelijker gedaan, dan gezegd. Maar het leven is een groot proces, een groot leer proces. Van elk aspect leer je net iets meer dan een ander. Afhankelijk van hoe je met je beide benen op de grond staat, je eigen weg in dit leven creëert. Alles is afhankelijk van jezelf en niet van een ander. Denk aan jezelf, niet aan een ander. Dit zijn jouw beslissingen, dit zijn jouw leermomenten, niet die van iemand anders. Denk daar eens over na, de volgende keer dat je een leermoment hebt of een beslissing moet gaan nemen.

Zo ook bij mij, het leven is geven en nemen. Het leven is vechten, met je beide benen op de grond kunnen staan en er voor kunnen vechten. Wil ik iets? Dan moet ik daar zelf volledig achter staan, alles in de strijd gooien om het werkelijkheid te maken. Zit iets tegen? Nou en, er zijn wel ergere dingen in het leven toch? Juist, precies dat. Gewoon doorgaan, niet achterom kijken, niet opgeven. Ervoor vechten. De afgelopen weken, heb ik precies dat gedaan, hard gewerkt naar een weg die onmogelijk voor mij leek. Te vaak gevallen, super vaak weer opgestaan. Want opgeven is geen optie meer, die keuze heb ik te vaak genomen toen ik jonger was, nu was dit geen optie meer. Inmiddels is bekend dat mijn sollicitatie project bij defensie erop zit. Dat is nu even een teleurstelling, maar later ook weer een flink leerproces. Als ik zie wat ik al allemaal bereikt heb, om er überhaupt te komen, dan ben ik super trots op mezelf dat ik zo ver het heb kunnen schoppen. Maar soms, moet je het daar bij laten en je focussen op een ander doel. En dat is nu ook precies mijn plan. Sowieso eerst beter worden, want dat ben ik nog steeds niet. Nog steeds geen diagnose, nog steeds onverklaarbare pijn zonder een logische reden.

Maar gelukkig heb ik mijn back-up plan nog, want bij de pakken neerzitten is geen optie voor mij. Gewoon doorgaan, in het leven komen nog genoeg mogelijkheden, ik ben jong genoeg om er nog zoveel aan te doen om dat uiteindelijk wel te bereiken. Er is nog genoeg wat ik wil mee maken, wat ik wil beleven en dan komen we er vanzelf wel uit toch? Ik start maandag 24 augustus met mijn opleiding op het Kw1c aan de opleiding: Financieel Administratief Medewerker. De eerste 2 dagen zullen vooral veel informatie zijn, nog niet echt les of iets dergelijks. Wel spannend, zo'n eerste dag school weer. Maar ik ga mijn stinkende best doen op deze opleiding om iets te bereiken in mijn leven. En wellicht komt er tussendoor nog wel iets leuks op mijn pad :-).

Voor nu wens ik iedereen een fijne avond en slaap lekker alvast. x 

Geplaatst op: 28-07-2020


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.