Home » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Dus ik voelde me vandaag niet zo lekker. Tegenwoordig heb ik geen ritme meer, dus voordat ik zelfs maar wakker word en opsta, is het bijna weer tijd om te eten of te slapen. Uiteindelijk ben ik gaan douchen, want ik zou met mijn stiefmoeder (bonusmoeder) naar de drukkerij in Weert gaan. Ik ontwierp een flyer voor haar en die moesten we laten drukken. We hebben een tijdje op een terras gezeten omdat we even moesten wachten tot het mopperen van de drukkerij klaar was met het drukken van onze flyers. Toen ze daar terugkwam, maakte de dame er echt een zooitje van. Maar gelukkig hebben we onze eigen oplossing gevonden, we gaan ze allemaal in enveloppen stoppen en dan opsturen. Voor de volgende keer hebben we 300 gram papier nodig.

Thuis aangekomen hebben we heerlijk gegeten. Pitabroodjes met kip en abrikoos of mango? Haha, dat herinner ik me niet meer. In de tussentijd had ik een waanzinnig snapchat-verhaal van 30 minuten gehad met mijn jongere zus. Ze stuurde ook een video van haar appartement, die klaar is. Het is erg mooi geworden, ik denk dat mijn zus en haar vriend hier heel gelukkig zullen zijn. Ze verdienen het echt. Haar vriend, zijn overgrootmoeder, stierf ook op 8 oktober 2017 nadat haar darmen niet meer werkten. En natuurlijk is onze moeder op 30 september overleden en mijn jongere zus staat sinds haar terugkeer uit Spanje naast mijn moeder en zorgt intensief voor haar. Ze heeft het nog steeds moeilijk met de feestdagen die eraan komen. Dan merk je echt wat je gemist hebt.

Het is gewoon nog niet begrijpelijk. Ik denk ook keer op keer dat ik gewoon langs kan komen. En kan even met mijn moeder praten, maar als ik haar wil bellen of sms'en, dan realiseer ik me weer dat dit nooit meer mogelijk zal zijn. En in voorgaande jaren waren we met Kerstmis altijd bij de ouders van mijn moeder, mijn oudere broer, zijn vriendin, mijn oudere zus, jongere zus en haar vriend, bij mijn moeder en haar man. De afgelopen twee jaar waren mijn oudere broer, zijn vriendin en mijn zus weg omdat ze door het drinken van mijn moeder het contact met haar verloren. Deze kerst zal voor altijd anders zijn. Mijn moeder is weg en zal nooit meer terugkomen.

Daarom heb ik absoluut geen trek in de vakantie. Ik weet dat er naast mijn moeder ook een vader in het gezin is. En dat mijn vader en zijn vrouw ook gewoon kerst vieren. En als ze iets gaan vieren, doe ik natuurlijk heel mooi mee. Zoals ik tegenwoordig met alles doe. Ik tover een glimlach op mijn gezicht en het is voor 95 procent onbedoeld. Maar ik hoef niet altijd al die vragen zo te beantwoorden. Ze zien iemand die gelukkig is, maar diep van binnen heb ik veel verdriet. Soms denk ik na over hoe het leven had kunnen zijn als ik in een ander gezin was geboren of helemaal niet in een instelling had gewoond. Dan denk ik dat die nepglimlach niet nodig had moeten zijn. Dan had ik echt gelukkig kunnen zijn. Nu ben ik het zeker niet!

Ik hoop dat ik snel hoor over de sollicitatie voor een baan, ook al is het in Groningen, maar ik kan niet bij mijn vader blijven wonen, zegt hij. Dus ik moet iets vinden en verhuizen. Inmiddels heb ik alles een beetje van me afgeschreven. Nu is het tijd om te gaan slapen, zelfs met die enorme pijn in mijn hand, wanneer gaat dat voorbij .. dokter zegt 4 tot 8 weken. Dat duurt even. Slaap dan lekker!

Geplaatst op: 17-10-2017


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.