Home » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Lief dagboek, we zijn alweer in december. Wat gaat de tijd toch snel. Waarom gaat de tijd eigenlijk zo snel, het wordt elke dag duidelijke dat ik er echt helemaal alleen voor sta.. Mama, mijn lieve mama ontbreekt, ze is er niet meer.

Ik zou op elk moment van de dag, als ik hiervoor de kans kreeg, mijn leven met die van mijn moeder willen verruilen. Zodat mijn moeder terug kan komen, eventuele kleinkinderen zou kunnen zien opgroeien, zodat ze oma kan worden. En zodat haar ouders eerder kunnen overlijden en ze niet ineens vlak achter elkaar twee kinderen hebben verloren. Zo bizar eigenlijk dat mijn moeder haar broer op 21 juni heeft te horen gekregen dat ze ongeneeslijk ziek was en doktoren niks meer konden betekenen voor haar. Sorry mevrouw, we hebben u vijf jaar lang verkeerd gediagnosticeerd waar door nu alles uitgezaaid is en we niks meer voor je kunnen betekenen.

Zo simpel gaat het die doktoren ze dus af. Door een fout van het ziekenhuis en huisarts A. van Wijgerden, leeft mama niet meer. Afgelopen donderdag werd ik precies om 06:35u wakker. Donderdag 30-11-2017, was het exact twee maanden geleden dat mama overleed. Mijn broer, zijn vriendin en ik waren te laat. Mijn stiefvader, oudere zus en zusje waren erbij toen mijn moeder haar laatste adem uitblies. Wij waren een half uur te laat. Maar het was dan ook echt binnen vijf minuten gebeurd. De 'thuishulp' kwam bij mama om 06:30u en merkte toen al dat haar ademhaling achteruig ging. Iedereen werd wakker gemaakt en erbij geroepen. En nog geen vijf minuten later, was ze overleden. Ik sliep nota bene in een hotel in Zaltbommel. Ik weet het helaas nog als de dag van gisteren. Om zeven uur in de ochtend werd ik door mijn broer gebeld. En kreeg ik de mededeling dat mama inmiddels een half uur geleden overleden was.

Het besef kwam langzaam bij mij binnen, nog steeds moet het bij mij binnen komen. Ze komt namelijk nooit meer terug. De persoon die je op aarde gezet heeft, waar je mee verbonden bent. Waardoor jij de eerste stappen zette in deze boze nieuwe wereld. Deze persoon, je mama, is er gewoon niet meer. De connectie valt ook langzaam weg. De verbinding bestaat niet meer, het is over, deze persoon, je moeder die je alles heeft geleerd, echter vergeten is te leren hoe je dan zonder haar kan leven, is nu verdwenen uit je leven. Hoe bizar is dat, je hechte band is verbroken. Je voelt je leeg en verlaten, je vraagt je af waar je vandaag komt en of het nog wel allemaal zin heeft. Weet je het zeker dat je alleen door wilt blijven gaan, kan je zonder je moeder leven? Wil je zonder haar leven?

Nee, ik wil niet zonder mijn moeder leven, ik weet helemaal niet meer of ik dit leven nog wel wil. Ik heb geen idee waar ik het allemaal nog voor doe. Want wat leren we nu echt op deze aarde, op deze wereld, hoe veel mensen je kwijt raakt, dat je ouders eerder gaan dan de kinderen, dat ziektes normaal zijn? Ik weet het niet meer helaas. Ik hoop dat mijn toekomst mooi wordt, ik gun mijn moeder het van harte om vanuit boven mee te kijken en toch nog oma te worden van een paar kleine koters.

Even iets anders, Tinder.. Inmiddels terug in Nederland na Duarte en Samir in Lissabon en Parijs. Ik moet stoppen met zo snel afspreken en ergens vanuit te gaan. Zoals mijn familie vaak tegen mij zegt, je moet maar eerst van jezelf gaan houden, voor je iemand tegen komt of ontmoet. En door van jezelf te gaan houden, zul je moeten afvallen, anders vindt je nooit iemand. Nou, oke duidelijk hoe jullie over mij denken..

Ik weet heus wel dat ik moet afvallen, ben niet achterlijk. Maar dat mijn familie dat er nog even hard moet insteken is dan wel weer lullig. Ik ben echt niet geschikt voor Tinder eigenlijk, ben echt een ouderwetse tante namelijk. Ik ben namelijk op zoek naar iemand waarmee je echt een toekomst kan opbouwen, het ouderwetse: huisje, boompje en beestje. En elke keer hoop ik dat ik hem tegenkom, maar dan krijg je weer een tegenvaller en kun je dat dus dik vergeten. De meeste mannen op Tinder zijn uit op seks, niets meer, niets minder.

Ik ga 12-12 met een collega gezellig de stad in! En maandag geef ik akkoord voor mijn tattoeages, die ik in Lissabon laat zetten! voor nu welterusten volgers.

Geplaatst op: 02-12-2017


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.