HOME » Creations » Schrijfster.. » Lief Dagboek, » Lief Dagboek,

Lief Dagboek,

Werken zonder arbeidscontract, dat kan in de tegenwoordige tijd eigenlijk niet meer of wel? En toch gebeurd het, het is mij zeer recent nog overkomen. Ik was al ruim zeven weken aan het werk, alleen zonder verzekerd te zijn en ook zonder arbeidscontract. De reden? De werkgever is met vakantie .. wat niet geheel naar waarheid is, want de werkgever was de eerste weken gewoon aanwezig. Dus dit is gewoon weer een 'lul smoesje'.

Rechtsgeldig is het contract niet, want ik quote: ''de werkgever was op vakantie, die is gisteren terug gekomen en heeft het arbeidscontract nog niet getekend. De enige die getekend heeft, ben jij zelf (ik dus)". Dit is letterlijk wat ik te horen krijg. Ergens willen ze mij er uit werken, maar nu ik de trots aan mezelf houd en er zelf uit wil gaan, gaan ze ineens met ze alle moeilijk doen.

Dit is nog lang niet voorbij vermoed ik en ongetwijfeld zorgen zij ervoor dat ik vervolgens nergens meer aan de bak ga komen, want zoveel macht hebben ze in Zaltbommel. Wanneer je zo rijk bent, dat je het overal heen strooit en vervolgens moeilijk doet met het uit betalen van mijn overuren, raak jij je personeel zo zelf kwijt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.